پاورپوینت بررسی اقتصاد رفتاری در 26 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی
تعداد صفحات | 26 |
حجم | 4025 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | pptx |
دسته بندی | پاورپوینت |
پاورپوینت بررسی اقتصاد رفتاری در 26 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی
فهرست مطالب
مقدمه
زمینه تاریخی اقتصاد رفتاری
روششناسی اقتصاد رفتاری
بازیهای رفتاری، ترجیحات فردی و اجتماعی و رفتار عقلایی
بخشی از متن
در دیدگاه اقتصادی متعارف، انسان اقتصادی افزونکننده منفعت شخصی از نظر مادی است و این اصطلاح در اقتصاد به مفهوم عقلانیت از جنبه ابزاریاش بهکار میرود. در این نوع نگرش، فرد با توجه به ترجیحات کامل، اطلاعات بینقص و قدرت محاسبه بدون اشتباه، رفتاری را برمیگزیند که بهگونهای بهتر ترجیحاتش را برآورده کند و عقلانیت بهترین ابزار برای رسیدن به این هدف است.
انگیزه انسان در این نگاه، تا حدودی به انگیزه مالی بستگی دارد. اما در دهه ۱۹۴۰، همزمان با گسترش علم اقتصاد رفتاری بر این نظریه خدشه وارد شد؛ زیرا انگیزههایی مهمتر از انگیزه مالی در نظر گرفته شد. برخی نیز مفهوم انسان اقتصادی را حداکثرکننده مطلوبیت با توجه به گروهی از محدودیتها دانستهاند. در بین این محدودیتها بیشتر از همه «درآمد» مورد نظر است. نزد این گروه عقلاییبودن انسان اقتصادی زمانی تحقق مییابد که هدف افزایش مطلوبیت را دنبال کند، هرچند موانعی مانند اطلاعات ناقص وجود داشته باشد.
بهنظر میرسد که جریان اصلی اقتصاد (نئوکلاسیکهای بعد از جنگ یا همان ترتیبگرایان) درمورد شناخت رفتار انسانها کاستیهایی دارد و اقتصاد رفتاری خواستار برطرفکردن این کاستیها در راستای دقیقترکردن بُعد اقتصادی انسانشناسی است. اقتصاد رفتاری با استفاده از علم اقتصاد و روانشناسی نشان داده است که مبانی شناخت انسانها و متغیرهای جمعیتی و مانند آن بر تصمیمهای اقتصادی افراد اثر میگذارد و آنها را از تصمیمهای عقلایی دور میکند؛ در حالی که اثر این متغیرها در تصمیمگیری در مدلهای اقتصادی نئوکلاسیکها، از طریق استدلال درمورد بیتاثیری آن در نظر گرفته نشد. اقتصاد رفتاری، با نادیدهگرفتن فروض جریان رایج اقتصاد، تصمیمهای افراد را بررسی میکند. در دهههای اخیر، اقتصاد رفتاری جریانی در حاشیه اقتصاد متعارف بوده است. با وجود این، بسیاری از اقتصاددانان جریان رایج تصدیق کردهاند که افراد گاه و بیگاه رفتاری غیرعقلایی از خود بروز میدهند. اقتصاد رفتاری در پی بیان این است که انسانها برای تصمیمگیریهای صحیح، توانایی تام ندارند یا اگر داشته باشند، در قالبها و شرایط متفاوت از آن منحرف میشوند.